Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g122g24kcal1.8g3.7g0.6g0g
Tomaatti 305g69kcal1.7g10.5g0.9g4.3g
Kurkku 163g18kcal0.9g2.3g0.2g1.1g
Sipuli 45g14kcal0.6g2.1g0.1g0.8g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 81g129kcal0.9g1.2g13g2.9g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g313g845kcal56.3g6.3g65.7g0g
Oregano, kuivattu 0.8g2.5kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Paprika keltainen 138g42kcal1.3g7g0.3g2.8g
Oliiviöljy 55g485kcal0g0g54.8g0g
Viinietikka 20g4.2kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 1.6g4.5kcal0.2g0.6g0.1g0.4g
Valkosipuli 6.5g7kcal0.5g1.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3287kcal128.6g70.2g271.6g25.4g
Valittu annoskoko1250g1643kcal64.3g35.1g135.8g12.7g
Annoskoko puolitettuna625g822kcal32.2g17.6g67.9g6.4g
Arvot/100g100g132kcal5.1g2.8g10.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135512