Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g725g174kcal13.1g21.8g3.6g13.8g
Sipuli 242g73kcal3g11.6g0.5g4.1g
Voi, 1 tl, 5 g36g265kcal0.4g0.4g29g0g
Valkosipuli 24g26kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g181g381kcal41.7g0g23.6g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)42g67kcal1.1g1.1g6.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1970kcal122.4g77.6g126g36.8g
Valittu annoskoko1250g985kcal61.2g38.8g63g18.4g
Annoskoko puolitettuna625g493kcal30.6g19.4g31.5g9.2g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135573