Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g7.9g2.8kcal0g0.5g0.1g0g
Fenkoli, annos 100g317g98kcal3.9g23.1g0.6g9.8g
Purjosipuli 158g36kcal2.9g3.8g0.3g3.3g
Tilli mauste40g6.7kcal0.6g0.4g0.3g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)51g64kcal4.8g1.4g4.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl12g107kcal0g0g11.9g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g158g269kcal3.2g2.5g27.2g0.9g
Sitruunamehu, laimentamaton12g2.5kcal0g0.2g0g0g
Kirjolohifilee 495g818kcal82.8g0g54.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2808kcal196.4g63.8g197.8g28g
Valittu annoskoko1250g1404kcal98.2g31.9g98.9g14g
Annoskoko puolitettuna625g702kcal49.1g16g49.5g7g
Arvot/100g100g112kcal7.9g2.6g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137307