Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 315g434kcal59g0g22g0g
Makaroni (myllynparas raaka)197g688kcal25.2g137g3.7g6.3g
Tomaattimehu Marli393g57kcal3.9g13.4g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g236g130kcal7.3g15.1g4.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 16g54kcal1.6g11g0.2g0.6g
Oivariini, juokseva, rasvaseos16g113kcal0.1g0.1g12.6g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%79g220kcal22.8g2g13.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3392kcal239.8g357.2g113.2g13.8g
Valittu annoskoko1250g1696kcal119.9g178.6g56.6g6.9g
Annoskoko puolitettuna625g848kcal60g89.3g28.3g3.5g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137322