Kukkakaalikeitto vähähh

Keitä kaksi pienehköä, paloiksi pilkottua kukkakaalia (yht.

noin 800 g) noin 3 dl:ssa vettä, jossa 1 lihaliemikuutio.

Kun kaalit ovat kypsät, ota muutamia pieniä nuppuja erikseen, lisää ruokakermaa (15 %) 2 dl, mustapippuria ja kirveliä (vähän) ja sekoita sauvasekoittimella hienoksi.

Lisää nestettä siten, että keitto on sopivan sakeaa ja lisää erikseen otetut nuput.

Hyvää ja sopii vaikka parempienkin päivällisten alkukeitoksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Namhele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 762g183kcal13.8g16.8g2.3g17.5g
Lihaliemikuutio Maggi11g29kcal0.9g0.7g2.4g0g
Vesi286g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%191g305kcal5.1g5.1g28.6g0g
Mustapippuri 1g2.7kcal0.1g0.4g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1041kcal39.8g46g66.6g35.6g
Valittu annoskoko1250g520kcal19.9g23g33.3g17.8g
Annoskoko puolitettuna625g260kcal10g11.5g16.7g8.9g
Arvot/100g100g42kcal1.6g1.8g2.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=138871