Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 25g219kcal0g0g24.8g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha354g588kcal67.3g0g35.4g0g
Sipuli 89g27kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Mustapippuri 1.8g5kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Paprikajauhe 1.8g5.7kcal0.3g0.3g0.2g0.7g
Täysjyväriisi 151g504kcal9.1g107.4g1.1g11.1g
Lihaliemijauhe/tiiviste 8.9g26kcal1g1.3g1.9g0g
Vesi443g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 177g183kcal6.1g31.9g1.9g5.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3114kcal170.2g291.6g131.2g37.8g
Valittu annoskoko1250g1557kcal85.1g145.8g65.6g18.9g
Annoskoko puolitettuna625g779kcal42.6g72.9g32.8g9.5g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.7g5.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139316