Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 338g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g110g31kcal0.7g6.5g0.2g2.7g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g338g1047kcal8.4g253.2g1.7g25.3g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g338g1148kcal8.4g280.2g1.7g6.8g
Kuivahiiva, annos 11g9g33kcal4.2g3.7g0.6g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl21g190kcal0g0g21.1g0g
Suola, annos 3g8.4g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl34g115kcal4.7g18.9g2.3g3.7g
Pellavansiemenrouhe,Risetti55g274kcal13.7g18.3g15.8g15.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5675kcal80.2g1161.6g86.8g108.2g
Valittu annoskoko1250g2838kcal40.1g580.8g43.4g54.1g
Annoskoko puolitettuna625g1419kcal20.1g290.4g21.7g27.1g
Arvot/100g100g227kcal3.2g46.5g3.5g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140049