Jauhelihapunajuurilaatikko

Esivalmistelu:
-Suikaloi kaali, punajuuret ja sipuli.

-Keitä ohra (tai riisi)

Hauduta sipulia hetki pannulla, lisää jauheliha ja kypsennä omassa rasvassaan.

Lisää joukkoon ohra.

Mausta meiramilla, suolalla, pippurilla.

Lisää joukkoon kaali ja vesi.

Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt.

Lisää punajuuret ja kaada seos uunivuokaan.

Lisää vuokaan ruokakerma ja liruttele pintaan hieman siirappia.

Kypsennä 200/175 asteessa noin 50 minuuttia.

Peitä vuoka tarvittaessa kannella tai foliolla, jos pinta alkaa tummumaan liikaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali522g110kcal6.3g17.8g1g11g
Etikkapunajuuri 98g35kcal1g6.6g0.2g1.8g
Sipuli (kuorittu)33g8.8kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 261g336kcal54.2g0g13.1g0g
Ohrasuurimo, keitetty, suolaa 62g49kcal1.3g9.6g0.3g1.2g
Siirappi 13g39kcal0g9.7g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%65g104kcal1.8g1.8g9.8g0g
Vesi196g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1365kcal130g94.2g49g29.2g
Valittu annoskoko1250g682kcal65g47.1g24.5g14.6g
Annoskoko puolitettuna625g341kcal32.5g23.6g12.3g7.3g
Arvot/100g100g55kcal5.2g3.8g2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140540