Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 910g219kcal16.5g20g2.7g20.9g
Oliiviöljy 31g272kcal0g0g30.7g0g
Tonnikala öljyssä 210g399kcal57.1g0g18.9g0g
Valkosipuli 14g15kcal1.1g2.2g0.1g0.3g
Sitruunamehu, laimentamaton34g7.2kcal0.1g0.5g0g0g
Vesi51g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1824kcal149.6g45.4g104.8g42.4g
Valittu annoskoko1250g912kcal74.8g22.7g52.4g21.2g
Annoskoko puolitettuna625g456kcal37.4g11.4g26.2g10.6g
Arvot/100g100g73kcal6g1.8g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=141083