Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)396g499kcal43.5g1.2g35.6g0g
Sokeri 168g683kcal0g168.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 193g662kcal19.7g135.1g2.3g6.8g
Leivinjauhe 10g17kcal0.5g3.7g0g0g
Vesi33g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl132g449kcal2.6g4g46.2g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 264g212kcal1.1g45.3g0.4g4.3g
Sitruunamehu, laimentamaton33g6.9kcal0.1g0.5g0g0g
Sokeri 13g54kcal0g13.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7.9g32kcal0g7.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5229kcal135g757.8g169g22.2g
Valittu annoskoko1250g2614kcal67.5g378.9g84.5g11.1g
Annoskoko puolitettuna625g1307kcal33.8g189.5g42.3g5.6g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148