Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g159g2.1kcal0.5g0g0g0g
Suklaa tumma 317g1639kcal12.4g169g98.4g16.8g
Keltuainen, 20g, annos 20g64g41kcal2.2g0.1g15.9g0g
Sokeri 76g309kcal0g76.1g0g0g
Kuohukerma (Ingman)635g2157kcal14g19.7g222.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g8296kcal58.2g529.8g672.8g33.6g
Valittu annoskoko1250g4148kcal29.1g264.9g336.4g16.8g
Annoskoko puolitettuna625g2074kcal14.6g132.5g168.2g8.4g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916