Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g127g912kcal0g0g101.4g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 97g122kcal10.7g0.3g8.8g0g
Sokeri 72g291kcal0g71.7g0g0g
Ruislese (10g)34g69kcal5.1g8.8g1.5g13.2g
Vehnäjauho, sunnuntai220g769kcal26.4g155.9g4.6g6.6g
Leivinjauhe 8.4g15kcal0.4g3.2g0g0g
Puolukka 253g98kcal1.1g17.2g1.3g6.6g
Maitorahka, Valio, 0,3211g137kcal23.2g8.9g0.6g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)169g110kcal5.4g8.1g5.9g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 51g64kcal5.6g0.1g4.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8.4g34kcal0g8.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5242kcal155.8g565.2g257.4g52.8g
Valittu annoskoko1250g2621kcal77.9g282.6g128.7g26.4g
Annoskoko puolitettuna625g1311kcal39g141.3g64.4g13.2g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.6g10.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557