Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi343g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 34g26kcal4.5g0.4g0.1g2.4g
Suola, annos 3g6.8g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma10g33kcal0g7.6g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)274g877kcal37.8g158.9g8.8g34.2g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g548g1918kcal69.6g380.8g11g18.1g
Voi, 1 tl, 5 g34g250kcal0.3g0.3g27.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6206kcal224.4g1096g94.6g109.4g
Valittu annoskoko1250g3103kcal112.2g548g47.3g54.7g
Annoskoko puolitettuna625g1552kcal56.1g274g23.7g27.4g
Arvot/100g100g248kcal9g43.8g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143577