Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 525g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g12g42kcal5.2g4.6g0.7g0g
Neljänviljanhiutale 32g104kcal3.2g18.3g1.1g3.6g
Vehnäjauho puolikarkea 614g2107kcal62.6g429.8g7.4g21.5g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 58g176kcal5.1g32g1.1g8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4855kcal152.2g969.4g20.6g66.2g
Valittu annoskoko1250g2428kcal76.1g484.7g10.3g33.1g
Annoskoko puolitettuna625g1214kcal38.1g242.4g5.2g16.6g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144256