Spagettivuoka

1. Keitä pätkittyä spagettia runsaassa, kiehuvassa ja suolalla maustetussa vedessä, jossa on hieman öljyä.

Keittoaika on noin 6 - 7 minuuttia.

Valuta, mutta älä aivan kuivaksi.

2. Kiehauta pannulla kuumassa rasvassa hienonnettu sipuli.

Siirrä sipuli lautaselle.

Ruskista jauheliha.

Yhdistä sipuliruskistettuun jauhelihaan.

Kaada pannulle tomaattimurska ja mausteet.

Hauduta kastiketta noin 5 minuuttia.

3. Sulata juustokastiketta varten rasva kattilassa.

Sekoita joukkoon jauhot ja kiehauta ne rasvassa.

Siirrä kattila pois levyltä ja lisää kylmä maito koko ajan sekoittaen.

Siirrä kattilauudelleen levylle ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.

Mausta suolalla ja paprikajauheella.

Lisää juustoraaste.

4. Voitele noin 2 litran kokoinen vuoka ja kaada vuorotellen kerroksittain jauheliha-tomaattikastiketta ja spagettia vuokaan niin, että päällimmäiseksi tulee ohut spagettikerros.

Kaada juustokastike vuokaan.

5. Kypsennä 200 asteessa noin 30 - 40 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Tarjoa ruoan lisäkkeenä tuoretta salaattia ja etikkapunajuuria tai maustekurkkuja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 440 grammaa

Reyahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyväspagetti (Rainbow), annos 100g142g476kcal18.5g96.6g2.1g9.1g
Tomaattimurska (Euro shopper)355g107kcal3.6g14.2g1.4g0.7g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha178g295kcal33.7g0g17.8g0g
Sipuli (kuorittu)36g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Rypsiöljy 29g254kcal0g0g28.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 28g97kcal2.9g19.9g0.3g1g
Juusto, keskiarvo 57g199kcal14.2g0.1g15.7g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen213g70kcal7g10.4g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 213g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3015kcal160.8g285.8g132.4g22.8g
Valittu annoskoko1250g1507kcal80.4g142.9g66.2g11.4g
Annoskoko puolitettuna625g754kcal40.2g71.5g33.1g5.7g
Arvot/100g100g121kcal6.4g11.4g5.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146070