Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 467g192kcal4.7g19.2g3.7g17.3g
Valkoviini kuiva 292g200kcal0.9g1.8g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl117g147kcal0g23.4g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 175g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 175g711kcal0g175.1g0g0g
Liivate 23g82kcal20g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2664kcal51.2g439g7.4g34.6g
Valittu annoskoko1250g1332kcal25.6g219.5g3.7g17.3g
Annoskoko puolitettuna625g666kcal12.8g109.8g1.9g8.7g
Arvot/100g100g107kcal2g17.6g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370