Porkkanalaatikko - Italialainen

Tee valkokastike : sulata voi ja lisää jauhot.

Lisää maito vimmatusti sekoittaen, ettei homma paakkuunnu.

Jäähdytä kastike.

Kuori porkkanat ja keitä ne juuri ja juuri kypsäksi.

Anna kuivua hetken ennen soseuttamista, niin e tule vetistä.

Soseuta.

Raasta juusto ja jätä n. 1/4 määrästä sivuun.

Erota kananmunasta valkuainen ja vatkaa rakenne rikki.

Sekoita kaikki aineksetja lisää suola ja muskottipähkinää hippusellinen.

Laita matalaan vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista uunissa 185 asteessa 30-35 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Eevavi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g792g222kcal4.8g47.1g1.6g19.8g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g141g549kcal46.7g0g40.2g0g
Maito, rasvaton, luomu (Valio), annos 200g226g75kcal7.5g11.1g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 40g17kcal3.9g0.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g39kcal1.2g7.9g0.1g0.4g
Voi, 1 tl, 5 g34g248kcal0.3g0.3g27.1g0g
Suola, annos 3g5.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2297kcal128.8g133.2g138g40.4g
Valittu annoskoko1250g1148kcal64.4g66.6g69g20.2g
Annoskoko puolitettuna625g574kcal32.2g33.3g34.5g10.1g
Arvot/100g100g92kcal5.2g5.3g5.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146868