Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 29g118kcal0g29g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl121g411kcal2.4g3.6g42.3g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g157g879kcal13.2g86.4g53.4g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g641g897kcal22.4g134.6g28.8g1.3g
Mansikka,pakaste Rainbow302g106kcal1.5g21.2g1.5g5.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4820kcal79g549.6g252g14g
Valittu annoskoko1250g2410kcal39.5g274.8g126g7g
Annoskoko puolitettuna625g1205kcal19.8g137.4g63g3.5g
Arvot/100g100g193kcal3.2g22g10.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100