Kaali-possupata

Ruskista lihapalat öljyssä.

Kuumenna öljy, laita lihat pannulle huoneenlämpöisinä pienissä erissä, älä töki ja huido lihaa turhaan vaan annan sen ruskistua.

Lopuksi lisää paloiteltu sipuli (voi lisätä myös valkosipuli) kuullottumaan lihan joukkoon.

Pilko ja suikaloi kaali ja keitä kypsäksi suolalla ja kasvisliemellä maustetussa vedessä.

Sekoita kypsä kaali lihan joukkoon.

Kaalin valutetun keitinliemen voi säästää ja käyttää myöhemmin vaikka kasviskeiton pohjaksi.

Paista 175 asteessa noin tunnin ajan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 722 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali577g122kcal6.9g19.6g1.2g12.1g
Porsaan lihasuikale (maustamaton)231g370kcal43.9g0g20.8g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl8.7g78kcal0g0g8.7g0g
Sipuli 87g26kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Krusovice Cerne tumma olut (Krusovice), annos 500g58g20kcal0.2g2.9g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 289g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1231kcal104.2g53.4g61.8g27.2g
Valittu annoskoko1250g616kcal52.1g26.7g30.9g13.6g
Annoskoko puolitettuna625g308kcal26.1g13.4g15.5g6.8g
Arvot/100g100g49kcal4.2g2.1g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148323