Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)312g59kcal4.4g5.9g1.6g7.8g
Kukkakaali 125g30kcal2.3g2.7g0.4g2.9g
Jauheliha, sika-nauta 415g920kcal72.7g0g70.6g0g
Pekoni rasvainen 88g332kcal10.6g0g32.7g0g
Sinappi 33g44kcal1.5g4.7g2g0.6g
Oliiviöljy 28g248kcal0g0g28g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 104g343kcal2.1g3.1g36.3g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g93g25kcal1.2g4.5g0.2g1.6g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g52g78kcal8.3g0.5g4.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4156kcal206.2g42.8g353g25.8g
Valittu annoskoko1250g2078kcal103.1g21.4g176.5g12.9g
Annoskoko puolitettuna625g1039kcal51.6g10.7g88.3g6.5g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151178