Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 188g268kcal23.5g0.6g19.3g0g
Sokeri 242g982kcal0g241.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 222g762kcal22.6g155.5g2.7g7.8g
Leivinjauhe 5.7g10kcal0.3g2.2g0g0g
Taloussuklaa, Fazer171g880kcal6.7g95.7g51.3g9.1g
Voi 171g1239kcal2g0.7g138.9g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 114g376kcal2.3g3.4g39.9g0g
Voi 60% rasvaa 23g124kcal0.2g0.1g13.9g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen114g205kcal0.5g49g0.2g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g9694kcal116.2g1098g532.4g39g
Valittu annoskoko1250g4847kcal58.1g549g266.2g19.5g
Annoskoko puolitettuna625g2423kcal29.1g274.5g133.1g9.8g
Arvot/100g100g388kcal4.6g43.9g21.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814