Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)82g311kcal0.4g5.3g32.7g0g
Sokeri 12g50kcal0g12.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 166g569kcal16.9g116.2g2g5.8g
Vesi23g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys102g357kcal0.8g88.8g0g0g
Sokeri 87g352kcal0g86.7g0g0g
Vesi128g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore2g0.5kcal0g0.2g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g306g1048kcal49.3g0g93.4g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)31g116kcal0.2g2g12.3g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g306g113kcal27.6g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton5.1g1.1kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5837kcal190.4g623g280.8g11.6g
Valittu annoskoko1250g2919kcal95.2g311.5g140.4g5.8g
Annoskoko puolitettuna625g1459kcal47.6g155.8g70.2g2.9g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153922