Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)132g36kcal1.7g6.3g0.3g2.2g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g10g27kcal1g1g2.1g0.2g
Porkkana 472g154kcal2.9g26.2g0.9g12g
Tomaattimurska (Euro shopper)472g142kcal4.7g18.9g1.9g0.9g
Rypsiöljy 13g113kcal0g0g12.7g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 151g481kcal36.8g69g2.9g13.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1905kcal94.2g242.8g41.6g57.4g
Valittu annoskoko1250g952kcal47.1g121.4g20.8g28.7g
Annoskoko puolitettuna625g476kcal23.6g60.7g10.4g14.4g
Arvot/100g100g76kcal3.8g9.7g1.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=155970