Pizzapohja kevennetty

5 dl vettä
1pss kuivahiiva
1 rkl (15ml) öljyä
2 tl (10ml) suolaa
500 g (8,5dl) vehnäjauhoja

Sekoita 42 asteiseen veteen suola ja lisää osaan jauhoista lisätty kuivahiiva, sekoita hyvin ja lisää loput jauhoista pikkuhiljaa vaivaten.

Lisää lopuksi öljy.

Anna nousta liinan alla kaksinkertaiseksi.

Levitä kahdelle uunipellille tai leikkaa taikina 10 osaan.

Päälle tomaattimurskaa ja täytteitä maun mukaan, lopuksi juustoraaste ja pizzamauste.

Paista 225C uunissa n. 7-10 min.
Annospohjat voi kaulita kappaleittain suoraan leivinpaperin päälle, nosta pohjat paperin kanssa päällekkäin ja pakasta.

Voit ottaa pakkasesta yksi kerrallaan.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Uneton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl18g161kcal0g0g17.9g0g
Vesi598g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g13g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 610g2091kcal62.1g426.6g7.3g21.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4505kcal124.2g853.2g50.4g42.6g
Valittu annoskoko1250g2253kcal62.1g426.6g25.2g21.3g
Annoskoko puolitettuna625g1126kcal31.1g213.3g12.6g10.7g
Arvot/100g100g180kcal5g34.1g2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=156263