Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 364g519kcal45.5g1.1g37.3g0g
Sokeri 347g1409kcal0g346.9g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 248g1321kcal0.8g0.9g148.8g0g
Leivinjauhe 17g29kcal0.9g6.2g0g0.1g
Vanilliinisokeri, teelusikka17g66kcal0g16.4g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen248g82kcal8.2g12.2g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 10g37kcal1.8g1.1g2.2g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6925kcal114.4g769.6g376.6g6.2g
Valittu annoskoko1250g3463kcal57.2g384.8g188.3g3.1g
Annoskoko puolitettuna625g1731kcal28.6g192.4g94.2g1.6g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.8g15.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160472