Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 146g591kcal0g145.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 112g383kcal11.4g78g1.3g3.9g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%228g137kcal7.3g16.2g4.5g0g
Kananmuna kuoreton 250g357kcal31.3g0.8g25.6g0g
Korppujauho 85g312kcal8.9g63.9g0.9g4.5g
Manteli 80g490kcal19.2g5.3g43g5.7g
Leivinjauhe 11g20kcal0.6g4.3g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Kardemumma, annos 2g4.5g14kcal0.5g3.1g0.3g1.3g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen228g410kcal0.9g97.8g0.5g5.2g
Sokerivesikuorrutus 102g350kcal0g86.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6162kcal160.2g1010.8g152.2g41.4g
Valittu annoskoko1250g3081kcal80.1g505.4g76.1g20.7g
Annoskoko puolitettuna625g1541kcal40.1g252.7g38.1g10.4g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663