Munakoiso-parmigiana

4 annosta

Leikkaa puhtaat munakoisot pituussuunnassa n. puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Ne ovat nykyään niin laimeita, ettei niitä tarvitse itkettää suolassa.

Jos pidät makua liian voimakkaana, itketä tunti merisuolan alla.

Paista viipaleita maapähkinäöljyssä molemmin puolin pehmeiksi ja laita talouspaperille valumaan.

Leikkaa tomaatit kuutioiksi.

Paista sipulisiivuja oliiviöljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Lisää tomaattikuutiot ja paista niitä, kunnes ne ovat melkein sosemaisia.

Revi joukkoon basilika käsin.

Suolaa ja pippuroi.

Kokoa parmigianasi tässä järjestyksessä: uunivuokaan oliiviöljyä, kerros munakoisoviipaleita, parmesaaniraastetta, tomaattikuutioita ja mozzarellakuutioita.

Tee niin monta kerrosta kuin haluat.

Jätä viimeiseksi tomaattikuutioita ja parmesaania.

Paista 180 °C:ssa 40 min ja tarjoile lämpimänä, ei tulikuumana, parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 580 grammaa

Tiipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso 539g121kcal2.7g16.7g1.1g13.5g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g431g88kcal2.6g16.4g1.3g6g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g108g418kcal35.6g0g30.6g0g
Juusto, mozzarella 108g281kcal20g0g21.9g0g
Sipuli (kuorittu)49g13kcal0.6g2.3g0.1g0.8g
Basilika, tuore8.1g3.2kcal0.3g0.4g0.1g0.3g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g8.1g73kcal0g0g8.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1992kcal123.6g71.6g126.4g41.2g
Valittu annoskoko1250g996kcal61.8g35.8g63.2g20.6g
Annoskoko puolitettuna625g498kcal30.9g17.9g31.6g10.3g
Arvot/100g100g80kcal4.9g2.9g5.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=164541