Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 23g17kcal3g0.3g0.1g1.6g
Siirappi, tumma175g559kcal0.2g129.2g0g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 80g289kcal14.4g36.6g6.2g14g
Ruisjauho kokojyväjauho 80g244kcal7g44.4g1.5g11.1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)118g446kcal13.8g90.7g2.6g16.8g
Vehnäjauho puolikarkea 307g1053kcal31.3g214.9g3.7g10.7g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g458g142kcal13.7g19.2g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5500kcal166.8g1070.6g30g108.4g
Valittu annoskoko1250g2750kcal83.4g535.3g15g54.2g
Annoskoko puolitettuna625g1375kcal41.7g267.7g7.5g27.1g
Arvot/100g100g220kcal6.7g42.8g1.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=164666