Katkarapurisotto

Silppua sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää riisit ja kuullota, kunnes läpikuultavia.

Lisää viini ja anna kiehahtaa.

Lisää n. 1/3 kasvisliemestä ja anna kiehua kevyesti poreillen, kunnes lientä on enää vähän jäljellä.

Lisää toinen 1/3 liemestä ja anna jälleen kiehua vähiin.

Lisää loput liemestä ja tarkista kypsyyttä maistamalla.

Riisi on kypsää vähän merkistä riippuen n. 50 minuutin jälkeen. 45 minuutin kiehumisen jälkeen lisää jäiset herneet ja katkaravut.

Anna liemen kiehua melko vähiin, varo, ettei risotto pala pohjaan.

Siirrä pois kuumalta liedeltä ja lisää voi sekä raastettu parmesaani.

Sekoita.

Huom! sekä kasvisliemi että parmesaani ovat suolaisia, joten suolan lisäämiselle tuskin on tarvetta.

Risoton pitää olla kermaista ja paksua, ei lainkaan vetistä, siksi liemen tulee kiehua lähes kokonaan pois.

Tarjoile raikkaan salaatin ja kuivan valkoviinin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)22g6kcal0.3g1.1g0g0.4g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 15g130kcal0g0g14.7g0g
Täysjyväriisi 221g739kcal13.4g157.4g1.5g16.3g
Valkoviini kuiva 74g50kcal0.2g0.4g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 735g68kcal2.1g3g5.3g0.4g
Katkarapu 110g75kcal15.9g0g1.2g0g
Herne 44g30kcal2.2g4.1g0.2g1.4g
Parmesaani raaste, Somerfield22g86kcal7.3g0g6.3g0g
Oivariini, 60 (100g)7.4g40kcal0.1g0.1g4.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2450kcal83g332.2g67.2g37g
Valittu annoskoko1250g1225kcal41.5g166.1g33.6g18.5g
Annoskoko puolitettuna625g613kcal20.8g83.1g16.8g9.3g
Arvot/100g100g98kcal3.3g13.3g2.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167354