Paholaisen kakku,kevennetty rahkalla

1.Vatkaa 2 munaa ja 4dl sokeria

2.Sekoita 5dl vehnäjauhoja, 15 tl vanilijasokeria, 1tl ruokasoodaa 1,5 tl kardemummaa keskenään ja lisää nopeasti vatkaten munavaahtoon

3.sekoita rasvaton maito(juoma) ja rahka keskenään ja lisää joukkoon.

4.sulata 100g voita, anna jäähtyä ja lisää joukkoon

Alkuperäisessä ohjeessa ei ole rahkaa, ja voita on 200g.

Itse en huomaa eroa, kun kokeilin puolet rahkaa/puolet voita.

Kuulemma toimii kaikissa kuivakakuissa sama periaate (neuvoi alan ammattilainen)

Voideltu ja korppujauhoitettu rengasvuoka, 175 astetta ja yksi tunti uunissa
Annoskoko on summittainen, riippuu toki siivujen paksuudesta

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 98 grammaa

Tso

Tso sanoi...

Lapsuudesta ati lempikakkuni, ja maistuu paljon kardemummalle, nam!
Älä säikähdä soodaa, äläkä korvaa leivinjauheella, ei tule sama koostumus.


sunnuntai 07.03.2010 klo 15:36

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 116g166kcal14.6g0.3g11.9g0g
Sokeri 360g1461kcal0g359.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 344g1180kcal35.1g240.8g4.1g12g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6.4g25kcal0g6.3g0g0g
Voi 106g768kcal1.3g0.4g86g0g
Rahka, valio106g69kcal10.6g4.4g0.3g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 212g56kcal7g6.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g7451kcal137.2g1236.6g204.6g24g
Valittu annoskoko1250g3726kcal68.6g618.3g102.3g12g
Annoskoko puolitettuna625g1863kcal34.3g309.2g51.2g6g
Arvot/100g100g298kcal5.5g49.5g8.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167531