Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 79g428kcal0.7g0.4g47.9g0g
Kananmuna kuorineen punnittu47g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 157g540kcal16g110.1g1.9g5.5g
Voi 60% rasvaa 39g214kcal0.3g0.2g24g0g
Sokeri118g479kcal0g117.8g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 786g303kcal1.3g64.2g0.7g11.8g
Vesi, vesijohtovesi 24g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4047kcal47g585.6g157.4g34.6g
Valittu annoskoko1250g2024kcal23.5g292.8g78.7g17.3g
Annoskoko puolitettuna625g1012kcal11.8g146.4g39.4g8.7g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557