Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Keitä punajuuri kuorineen.

Murskaa valkosipuli vaikka leikkuulaudalla veitsi lappeellaan merisuolan kanssa "hieroen" (suola murskaa valkosipulin mössöksi).

Sekoita valkosipuli hunajan, oliiviöljyn ja balsamicon kanssa.

Kun punajuuri on jäähtynyt, poista kuori ja viipaloi.

Marinoi punajuuret seoksella (jos vain on aikaa, kannattaa antaa olla parikin tuntia).

Viipaloi vuohenjuusto yhtä moneen osaan kuin punajuuri ja laita vuohenjuustoviipaleet punajuuriviipaleiden päälle uunivuokaan.

Paista 225c ylätasolla grillivastuksilla kunnes vuohenjuusto hieman saa väriä.

Syö salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Nni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 740g284kcal7.4g51g1.5g18.5g
Vuohenjuusto pirkan hyvä (Pirkka), annos 200g370g1091kcal77.7g3.7g85.1g0g
Hunaja 26g86kcal0.1g20.9g0g0g
Oliiviöljy 48g425kcal0g0g48.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g26g27kcal2g4.2g0.2g0.5g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g19g18kcal0.2g3.4g0g0g
Suola, annos 3g22g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3860kcal174.8g166.4g269.8g38g
Valittu annoskoko1250g1930kcal87.4g83.2g134.9g19g
Annoskoko puolitettuna625g965kcal43.7g41.6g67.5g9.5g
Arvot/100g100g154kcal7g6.7g10.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=169821