Mausteinen jauheliha-linssikeitto

Mausteet:
chilirouhe, garam masala, kurkuma, curry, paprikajauhe, (inkivääri)

Kuullota sipulit öljyssä, lisää mausteet, sekoita kunnes sipulit ovat peittyneet mausteisiin.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, pieneksi pilkotut porkkanat ja linssit ja suolaa, jos haluat.

Jos lisäsit vihreitä linssejä, keitä n. 30 minuuttia, jos punaisia, keitä n. 20 minuuttia.

Lisää kikherneet ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi653g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.5kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipuli 8.7g9kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g218g65kcal2.2g13.1g0.4g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha174g289kcal33.1g0g17.4g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 52g167kcal12.7g23.9g1g4.7g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 87g116kcal7.4g15.3g1.7g4.4g
Porkkana 44g14kcal0.3g2.4g0.1g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1328kcal113.2g113.4g41.4g21.2g
Valittu annoskoko1250g664kcal56.6g56.7g20.7g10.6g
Annoskoko puolitettuna625g332kcal28.3g28.4g10.4g5.3g
Arvot/100g100g53kcal4.5g4.5g1.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=171413