Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 32g287kcal0g0g32.4g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g96g26kcal1.2g4.6g0.2g1.6g
Tomaatti, tuore120g24kcal0.7g4.6g0.4g1.7g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 160g510kcal39g73.2g3g14.2g
Vesi801g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 13g14kcal1g2.1g0.1g0.3g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g12g47kcal0.4g2.4g4.1g0g
Korianteri, tuore, annos 20g16g3.2kcal0.3g0.6g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1823kcal85.2g175g80.6g36.6g
Valittu annoskoko1250g911kcal42.6g87.5g40.3g18.3g
Annoskoko puolitettuna625g456kcal21.3g43.8g20.2g9.2g
Arvot/100g100g73kcal3.4g7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=171962