Valkosipulikermaperunat Special Al Meira

Kuori n.4 kg perunoita, kuorittuna n.2,5kg.

kolme isoa valkosipulin kynttä.

Raasta pala juustoa.

ota iso uunivuoka ja voitele öljyllä (n.10g), siivuta perunat n.0,5cm paksuisiksi ja laita n.800g kerroksissa vuokaan.

Jokaisen kerroksen päälle yksi valkosipulin kynsi pieneksi murskattuna, suolaa, mustapippuria, perunamaustetta ja aromimaustetta.

Kun kaikki perunat on siivutettu ja vuoassa, laita juustoraaste tasaisesti perunoiden päälle ja kaada pari purkkia kevytruokakermaa tasaisesti perunoiden päälle.

Laita uuniin reiluksi tunniksi 200C.

Nauti hyvän lihan tms. kera!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 200 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 992g755kcal18.6g153.7g2g9.9g
Valkosipuli 6.6g7.2kcal0.5g1.1g0g0.1g
Polar-juusto 15%47g122kcal14.5g0g7g0g
Flora kevyt ruoka 7%195g166kcal2g8.8g13.7g0g
Suola, annos 3g5.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g3.9g8.9kcal0.4g1.5g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2117kcal72g330.2g45.6g20g
Valittu annoskoko1250g1059kcal36g165.1g22.8g10g
Annoskoko puolitettuna625g529kcal18g82.6g11.4g5g
Arvot/100g100g85kcal2.9g13.2g1.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172536