Suklaa-tuorejuustokakku

Leikkaa halkaisijaltaan noin 20-25 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala.

Hienonna keksit.

Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut.

Painele seos vuoan pohjalle.

Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sulata 200 g suklaata vesihauteessa ja anna jäähtyä.

Rouhi loput 50 g suklaata.

Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu ja rouhittu suklaa, sokeri, vanilliinisokeri ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota kerma.

Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseokseen.

Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele suklaakiehkuroilla ja marjoilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Tuija2010
AineksetMääräEnergiaPHRK
Domino keksi, 1kpl=65kcal=14g202g970kcal10.7g129.3g46.5g2g
Flora kevyt culinesse (Unilevel), annos 500g58g266kcal0.3g0.3g29.4g0g
Leivontasuklaa, tumma (Fazer), annos 5g289g1616kcal23.1g106.8g121.2g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g231g589kcal13.6g7.4g55.2g0g
Sokeri 74g299kcal0g73.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu139g175kcal15.2g0.4g12.5g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka5.8g23kcal0g5.7g0g0g
Liivate 4.6g16kcal4g0g0g0g
Vesi17g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl231g785kcal4.6g6.9g80.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g9476kcal143g660.8g691.2g4g
Valittu annoskoko1250g4738kcal71.5g330.4g345.6g2g
Annoskoko puolitettuna625g2369kcal35.8g165.2g172.8g1g
Arvot/100g100g379kcal5.7g26.4g27.6g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172664