Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 211g301kcal26.3g0.6g21.6g0g
Sokeri 123g498kcal0g122.5g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g34g117kcal1.2g27.2g0.3g1g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g29g96kcal0g23.6g0g0.4g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 19g71kcal3.5g2.1g4.2g5.8g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA192g307kcal14g30.7g13.4g0g
Pandan tumma suklaa 150 g144g767kcal7g74.7g46g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl383g1379kcal7.7g10.3g145.6g0g
Sokeri 58g233kcal0g57.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g12g46kcal0g11.4g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g48g19kcal0g4.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g7669kcal119.4g730.6g462.2g14.4g
Valittu annoskoko1250g3834kcal59.7g365.3g231.1g7.2g
Annoskoko puolitettuna625g1917kcal29.9g182.7g115.6g3.6g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905