Punainen katkarapukeitto

1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia kannat poistettuina ja paloiteltuina
1 prk tomaattimurskaa
1/2 prk tomaattipurkin huuhteluvettä
1 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
3 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
maissinjyviä pakastimen kätköistä
3 dl katkarapuja
cayennepippuria
suolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuullota silppu kattilassa oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit ja tomaattipurkin huuhteluvesi.

Sekoita joukkoon kalaliemikuutio sekä ruokosokeri.

Kiehauta ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito.

Kiehauta.

Suurusta keitto suurusteella ja lisää maissi.

Keitä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi katkaravut ja anna lämmetä.

Mausta cayennella ja tarvittaessa suolalla.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1640 grammaa

Anu09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g76g21kcal1g3.7g0.2g1.3g
Rypsiöljy 7.6g67kcal0g0g7.6g0g
Tomaatti 267g61kcal1.5g9.2g0.8g3.7g
Tomaattimurska 305g90kcal1.7g16.2g0.6g5.8g
Kookosmaito 305g635kcal6.2g8.6g65g1.5g
Kalaliemikuutio 7.6g23kcal0.8g2.6g1.1g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 152g0kcal0g0g0g0g
Ruokosokeri7.6g31kcal0g7.6g0g0g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g7.6g28kcal0.1g6.4g0.2g0g
Katkarapu 114g78kcal16.5g0g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2068kcal55.6g108.6g153.6g24.8g
Valittu annoskoko1250g1034kcal27.8g54.3g76.8g12.4g
Annoskoko puolitettuna625g517kcal13.9g27.2g38.4g6.2g
Arvot/100g100g83kcal2.2g4.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=175763