Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi147g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)44g8.8kcal0g2.9g0g0g
Valkopippuri 2.9g8.3kcal0.3g1.2g0.1g0.8g
Keltuainen, 20g, annos 20g235g150kcal8.2g0.5g58.7g0g
Voi 734g5321kcal8.7g2.9g596.4g0g
Sitruunamehu, laimentamaton88g19kcal0.3g1.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g11014kcal35g17.8g1310.4g1.8g
Valittu annoskoko1250g5507kcal17.5g8.9g655.2g0.9g
Annoskoko puolitettuna625g2754kcal8.8g4.5g327.6g0.5g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=178164