Punajuuri-jauheliharisotto

300 g raakaa punajuurta raastettuna (kuorittuna 350-400 g)
1 sipuli hienonnettuna
ruokaöljyä paistamiseen
400 g paistijauhelihaa
1/2 l ksvislientä
2 dl tummaa riisiä (kypsentämätöntä)
2 tl kynteliä (tai timjamia)
persiljaa silppuna

Kuullota punajuuri ja sipuli öljyssä.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää kasvisliemi, riisi ja kynteli.

Kypsennä n. 20 minuuttia aina välillä sekoittaen.

Mausta persiljalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 390g150kcal3.9g26.9g0.8g9.8g
Sipuli 78g24kcal1g3.7g0.2g1.3g
Ruokaöljy keskiarvo 18g161kcal0g0g18.2g0g
Paistijauheliha 10%520g885kcal104.1g0g52g0g
Kasvisliemikuutio 14g44kcal1.4g1.9g3.4g0.2g
Riisi tumma 221g772kcal15.5g159.2g5.1g8.8g
Timjami 1.3g3.7kcal0.1g0.4g0.1g0.5g
Persilja 6.5g1.8kcal0.1g0.1g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4079kcal252.2g384.4g159.6g42.2g
Valittu annoskoko1250g2040kcal126.1g192.2g79.8g21.1g
Annoskoko puolitettuna625g1020kcal63.1g96.1g39.9g10.6g
Arvot/100g100g163kcal10.1g15.4g6.4g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=181327