Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 490g118kcal8.9g10.8g1.5g11.3g
Purjosipuli 98g22kcal1.8g2.3g0.2g2.1g
Valkosipuli 12g13kcal1g2g0.1g0.3g
Rypsiöljy 17g146kcal0g0g16.5g0g
Flora kevyt margariini 40 400g18g68kcal0.1g0.6g7.3g0g
Kasvisliemi laimennettu 490g45kcal1.4g2g3.5g0.2g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g122g294kcal18.4g3.8g24.5g0g
Suola, annos 3g3.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1413kcal63.2g43g107.2g27.8g
Valittu annoskoko1250g707kcal31.6g21.5g53.6g13.9g
Annoskoko puolitettuna625g353kcal15.8g10.8g26.8g7g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=187518