Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali731g154kcal8.8g24.9g1.5g15.4g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 320g728kcal60.8g0g54.4g0g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 91g133kcal3g28.9g0.2g0.6g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)10g22kcal0.8g2.6g0.8g0g
Siirappi 32g97kcal0g23.7g0g0g
Valkosipuli 3.7g4kcal0.3g0.6g0g0.1g
Voi, 1 tl, 5 g11g83kcal0.1g0.1g9.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2469kcal149g166.4g132.2g34g
Valittu annoskoko1250g1234kcal74.5g83.2g66.1g17g
Annoskoko puolitettuna625g617kcal37.3g41.6g33.1g8.5g
Arvot/100g100g99kcal6g6.7g5.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=188708