Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 658g253kcal6.6g45.4g1.3g16.4g
Valkosipuli 18g20kcal1.5g3g0.1g0.4g
Sipuli 145g44kcal1.8g6.9g0.3g2.5g
Kasvisliemikuutio 263g802kcal25g35.5g61.8g4.2g
Mustapippuri 1.3g3.7kcal0.1g0.5g0g0.3g
Basilika, tuore20g7.9kcal0.6g1g0.2g0.8g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g132g332kcal21.1g2.1g26.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g45kcal1.3g9.2g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3012kcal116g207.2g180.4g50.2g
Valittu annoskoko1250g1506kcal58g103.6g90.2g25.1g
Annoskoko puolitettuna625g753kcal29g51.8g45.1g12.6g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=195484