Ihana jauhelihakastike ja vihannekset

VIHANNEKSET:
Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa kattilaan.

Väännä levy neloselle (jos asteikko on 1-6) ja anna kypsyä sillä välin kun teet kastikkeen.

Älä lisää ollenkaan nestettä; vihanneksista tulee tarvittava määrä.

Kun vihannekset ovat pehmentyneet, lisää pieni ripaus makeutusainetta.

KASTIKE:
Laita kylmälle pannulle jauheliha, tomaatit lohkoina, tomaattipyre, ketsuppi ja murskattu valkosipuli.

Levy täysille ja sekoittele lastalla.

Kun liha on kypsää js tomaatit ovat pehmentyneet muusiksi, lisää vuohenjuusto, mausta kastike ja lisää lopuksi ripaus makeutusainetta myös soosiin.

Tomaattipyreen voi korvata esim pastakastikkeella, ja smetanan creme fraichella.

Sitten vaan lapataan lautaselle soosi ja vihannekset ja nautitaan! Hauduttelu kestää hetken, mutta maku on sen arvoinen...

Maku paranee entisestään kun päälle ripottelee mustaleimaraastetta :)

Alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen196g50kcal1.8g9g0.8g3.9g
Ketsuppi, Heinz35g36kcal0.3g8.5g0g0.4g
Mustapippuri 2g5.5kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Valkopippuri 2g5.5kcal0.2g0.8g0g0.5g
Suola, annos 3g2.9g0kcal0g0g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso7.8g22kcal0.6g3.8g0.5g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha392g651kcal74.5g0g39.2g0g
Tomaattipyre concentrato di pomodoro (Freshona), annos 140g137g133kcal6.3g20.8g0.5g0g
Tomaattimurska, polpa di pomodori (Freshona), annos 400g392g94kcal4.7g14.1g0.4g0g
Purjosipuli 49g11kcal0.9g1.2g0.1g1g
Oltermanni, perinteinen29g106kcal7.3g0g8.5g0g
Luomu ketsuppi (Biona), annos 20g4.9g3.3kcal0g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2235kcal193.6g119.6g100.2g12.6g
Valittu annoskoko1250g1117kcal96.8g59.8g50.1g6.3g
Annoskoko puolitettuna625g559kcal48.4g29.9g25.1g3.2g
Arvot/100g100g89kcal7.7g4.8g4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=196795