Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 111g317kcal17.2g0.2g27.8g0g
Sinappi 28g37kcal1.2g3.9g1.7g0.5g
Rypsiöljy 1000g8843kcal0g0g1000g0g
Viinietikka 83g17kcal0g0.4g0g0g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 11g32kcal1.2g4.7g0.2g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g18490kcal39.2g18.4g2059.4g6.8g
Valittu annoskoko1250g9245kcal19.6g9.2g1029.7g3.4g
Annoskoko puolitettuna625g4623kcal9.8g4.6g514.9g1.7g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868