Kylmäsavulohipizza ruispohjalla

Sulata hiiva teelusikalliseen suolaa.

Lisätään vesi ja perään ruisjauhot, suurin osa sämppärijauhoista.

Lisätään öljy ja alustetaan kivan tuntuiseksi.

(Ruisjauho on sitten vähän tahmaisempaa).

Annetaan kohota hetki.

Paistetaan ensin pohjaa itsekseen 10 min 250 asteisessa uunissa.

Levitetään Creme Fraiche ja päälle kylmäsavulohiviipaleet ja kaprikset.

Paistetaan uunissa 250 asteessa vielä muutama minuutti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 258 grammaa

Habanera
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi242g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 42g32kcal5.6g0.5g0.2g2.9g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g73g654kcal0g0g72.6g0g
Ruisjauho, 1 dl303g969kcal33.3g193.7g7g42.1g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 167g523kcal17.6g98.9g3.7g9.2g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 182g504kcal3.6g5.4g50.8g0g
Kylmäsavulohiviipaleet (Chipsters), annos 150g182g351kcal34.5g0.2g23.6g0g
Kapris etikkaliemessä, Figaro61g19kcal1.3g2.5g0.3g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6099kcal191.8g602.4g316.4g112.2g
Valittu annoskoko1250g3050kcal95.9g301.2g158.2g56.1g
Annoskoko puolitettuna625g1525kcal48g150.6g79.1g28.1g
Arvot/100g100g244kcal7.7g24.1g12.7g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=198407