Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi539g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g54g33kcal7.1g0.6g0.2g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen43g123kcal12.9g0.9g7.3g13.2g
Forest honey (Marlene), annos 5g22g61kcal0.1g15.1g0g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g22g115kcal3.7g8g8g6g
Rypsiöljy rainbow54g485kcal0g0g53.9g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g453g1494kcal54.3g298.7g10.9g37.1g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g54g140kcal16.2g1.1g8.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4901kcal188.6g648.8g176.8g112.6g
Valittu annoskoko1250g2451kcal94.3g324.4g88.4g56.3g
Annoskoko puolitettuna625g1225kcal47.2g162.2g44.2g28.2g
Arvot/100g100g196kcal7.5g25.9g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=199421