Kanaa piri piri

Kanaa piri piri 3-4:lle

* broilerin rintafileepihvejä 500g
* 250 g (salotti) sipulia
* 2 isoa tomaattia
* 1 purkki isoja valkoisia papuja
* (1 dl vettä)
* 150 g pinaattia
* suolaa ja mustapippuria

Piri piri -kastikkeeseen:

* 0,5 sitruunan mehu
* 0,25 dl (avokado) öljyä
* 4 kuivattua piri piriä tai jauhetta

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Kuori ja lohko sipulit.

Lohko myös tomaatit.

Laita kanat, sipulit ja tomaatit uunivuokaan ja mausta ne suolalla ja pippurilla.

Laita vuoka uunin keskiosaan ja paista noin 35-40 minuuttia.

Murskaa piri pirit morttelissa tai muilla keinoin.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Valele tai sivele kanoja kastikkeella 3-4 kertaa paistamisen aikana.

Tai heitä kastike sekaan jos haluat oikaista ;)

Pavut ja veden voi heittää vuokaan, kun vuoka on ollut uunissa noin 20 minuuttia.

Kun ruoka on valmista, ota vuoka uunista, ja kanat hetkeksi pois.

Kääntele pinaatti kastikkeen sekaan.

Voi olla hyvä idea, ettei pinaatti tässä vaiheessa ole jäistä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 579 grammaa

Habanera
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pirkka broilerin rintafileepihvi maustamaton360g389kcal81.4g0g6.5g0g
Pinaatti 108g14kcal1.7g0.4g0.3g1.4g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g216g44kcal1.3g8.2g0.6g3g
Sitruunamehu, laimentamaton14g3kcal0g0.2g0g0g
Avokadoöljy, extra virgin (Fontana), annos 10g18g144kcal0g0g18g0g
Suolapähkinä 48g283kcal11.8g4.8g23.7g3.6g
Valkoinen papu tomaattikastikkeessa 306g269kcal15.6g35.2g3.7g15.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2390kcal228.2g114.8g106.4g52.8g
Valittu annoskoko1250g1195kcal114.1g57.4g53.2g26.4g
Annoskoko puolitettuna625g598kcal57.1g28.7g26.6g13.2g
Arvot/100g100g96kcal9.1g4.6g4.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=200709