Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 102g412kcal0g101.4g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl143g487kcal20.1g91.7g4.4g7.9g
Vehnänalkio, 0,25 dl30g96kcal8.7g9.8g2.4g4.2g
Leivinjauhe 6g11kcal0.3g2.3g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl60g537kcal0g0g59.7g0g
Rahka, valio179g116kcal17.9g7.5g0.5g0g
Mustikka metsä- 215g95kcal1.1g13.8g1.3g7.1g
Kananmuna kuoreton 263g375kcal32.8g0.8g26.9g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 239g82kcal7.3g11.9g0.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g14g57kcal0g14.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4534kcal176.4g506.8g190.8g38.4g
Valittu annoskoko1250g2267kcal88.2g253.4g95.4g19.2g
Annoskoko puolitettuna625g1134kcal44.1g126.7g47.7g9.6g
Arvot/100g100g181kcal7.1g20.3g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558