Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 325g78kcal5.9g7.1g1g7.5g
Parsakaali brokkoli 325g114kcal15g6.3g1g8.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g169g47kcal1g10g0.3g4.2g
Paprika punainen 156g46kcal1.5g7g0.6g3g
Ruokakerma Valio 4% K&P162g97kcal1.6g7.3g6.5g1g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g65g97kcal10.4g1.4g5.8g0.1g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g49g144kcal16.1g0.6g8.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1247kcal103g79.4g47g47.8g
Valittu annoskoko1250g623kcal51.5g39.7g23.5g23.9g
Annoskoko puolitettuna625g312kcal25.8g19.9g11.8g12g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204900